Skip to content

Informatie

Raymond-van-Dijen horlogerie informatie streekhof

Over Raymond van Dijen

Het vakdiploma uurwerk hersteller en juwelier heeft Raymond afgerond via een 5 jarige dagopleiding op de horlogemakers vakschool in Hoorn die later is verhuisd naar Zadkine college Amsterdam. Deze opleiding was breedvoerig en betrof het repareren van antieke klokken, het reviseren van gecompliceerde horloges en het opnieuw afstellen van quartz horloges.

Als 16 jarige jongen had Raymond al zijn eerste baantje bij de plaatselijke juwelier in Hoogkarspel als klokkenmaker. Gedurende zijn opleiding liep hij stage bij vooraanstaande uurwerkmakers zoals Ron Sonders in Leusden en Visser-klokken in Amsterdam. Na zijn diplomering heeft Raymond zijn vaardigheden kunnen uitbreiden bij Juwelier Nusselein te Amsterdam. Bij juwelier Nusselein heeft Raymond veel geleerd betreft klantvriendelijkheid service en net dat ene stapje meer zetten.

Tijdens zijn loopbaan in Amsterdam kreeg Raymond de kans om zelf een kleine onderneming te beginnen op het gebied van klokken en horloges repareren.

In 1999 heeft Raymond zich officieel laten inschrijven bij de kamer van koophandel in Hoorn onder de naam:

“Raymond van Dijen,

Reparatieatelier voor horloges & klokken”

Vanaf die datum was Raymond werkzaam voor juweliers en groot vooraanstaande merken over het gehele land met het repareren van horloges en klokken. Al snel groeide zijn onderneming uit tot een groot pand in Enkhuizen met een paar gespecialiseerde werknemers. Met deze ervaringen op zak heeft Raymond toch gekozen om het roer compleet om te gooien. 17 jaar lang had Raymond een Horlogerie/ juwelier winkel aan huis met een groot assortiment horlogemerken en natuurlijk een prachtig en vakkundig reparatieatelier.

Per 1 september 2022 is Raymond verhuist naar een juwelierswinkel in winkelcentrum Streekhof te Bovenkarspel. Op deze A-locatie heeft Raymond buiten een nog groter assortiment horloge ook sieraden liggen voor mannen en natuurlijk ook voor de dames.