Skip to content

Reparatie klokken

Klokken reparatie restauratie bovenkarspel streekhof nederland

Klokken reparatie/restauratie

Wanneer uw klok stil blijft staan of niet meer op tijd loopt is dit een indicatie dat er een revisie moet worden uitgevoerd. Dit kan inhouden ’n reiniging met her smeren van de lagers tot een complete revisie met reparatie van de versleten onderdelen.

Raymond heeft meer dan 30 jaar ervaring in het repareren van onderdelen voor b.v. Zaanse klokjes, Franse Pendules, Schippertjes, Comtoise en Friese staartklokken.

De uurwerken worden standaard volledig gedemonteerd, versleten glijlagers, opwindveren of eindhaken zo nodig vervangen. Aangetaste onderdelen zo nodig gepolijst, gereinigd en gecontroleerd waarna de eind montage volgt. Hierna kan het smeren van de lagers en de fijn afstelling van het uurwerk worden uitgevoerd en inbouw in de bijbehorende kast.

Restauratie van inlegwerk, vervangen van wijzerplaten ,glazen, kettingen of koorden, tot en met het vergulden van ornamenten, kan na onderling overleg worden uitgevoerd.

Gerepareerde klokken krijgen een tijd-afstelling en eindcontrole in mijn atelier, waarna de klok als service bij u thuis wordt opgehangen en waarbij zo nodig advies gegeven kan worden.

Klokken in en buiten de regio West-Friesland kunnen worden gehaald en gebracht tegen een reiskostenvergoeding. Reiskosten binnen een straal van 15 kilometer € 35,- en daarbuiten € 65,-